Belföld

Kiengedték Keleti Györgyit

Hazaérkezett Olaszországból Keleti Györgyi szombaton, miután kiengedték az olaszországi rebibbiai börtönből - adta hírül a Vasárnapi Blikk.

Keleti Györgyi olasz ügyvédje, Massimiliano Scaringella a lapnak elmondta: hétfőn nyújtotta be az azonnali szabadlábra helyezési kérelmet, amelyet a bíró elfogadott. Hozzátetette: a vádat nem találták elég megalapozottnak, és úgy vélték, nincs kellő bizonyíték Keleti Györgyi ellen.

A lap emlékeztet, hogy Keleti Györgyi ellen egy időben két országban is folytattak eljárást üzletszerű kéjelgés segítése miatt. Az Olaszországban kiadott európai elfogadóparancs alapján fogták el január elején, amikor a müncheni munkaügyi központban munkavállalási papírokért folyamodott. Az olasz hatóságok kérték a kiadatását, ez márciusban meg is történt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon az üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntette miatt folyamatban lévő büntetőpere még nem zárul le – olvasható a Vasárnapi Blikk-ben, amelynek Keleti György, Keleti Györgyi édesapja megerősítette, hogy a lánya hazaérkezett.

Massimiliano Scaringella az MTI-nek korábban azt mondta, előzetes letartóztatásban levő védence szabadlábra helyezését arra hivatkozva kérte, hogy, az olasz hatóságok szabálytalanul jártak el.

Az olasz büntetőeljárási törvény kimondja, hogy külföldi lakhelyű vádlottat ajánlott levélben értesíteni kell az ellene folyó eljárásról. Sem az olasz bíróság, sem az ügyészség nem értesítette Keleti Györgyit, hogy melyik hatóság, milyen váddal indított ellene vizsgálatot. Ezzel korlátozták védekezési lehetőségeit – közölte Keleti olasz ügyvédje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik