Belföld

Sztrájk előtt a közmédia?

Az érdekvédők tárgyalni akarnak az elégséges szolgáltatásokról.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetése nem látja indokoltnak a sztrájkfenyegetést – írja a Népszabadság. A közmédiumoknál működő tizenhárom szakszervezet ugyanakkor a következő egyeztetésen már az elégséges szolgáltatások tartalmáról tárgyalna.

A közmédiumok szakszervezeteinek ágazati elnöke a lapnak azt mondta: a munkáltatónak a bérfejlesztésre ajánlata sincs. Az érdekvédők megállapodtak, hogy elhívják a bér- és adómonitoring bizottság tagjait, nézzék meg, hogy az alapnál miként valósítják meg az OÉT ajánlásait.

Lázár András szerint a közmédiumok dolgozóinak nemcsak a bére, hanem a jövője is bizonytalan. A félig hivatalosan is bejelentett létszámleépítésekről az alap vezetői nem hajlandóak tájékoztatást adni és egyeztetni.

Az alap kommunikációs igazgatója szerint a béralku a megállapodás közelébe jutott. Szabó László azt mondta, a sztrájkfenyegetésről is készek egyeztetni. Mint mondta, az átszervezések és esetleges elbocsátások tekintetében semmilyen olyan lépés nem történt, amelyről a szakszervezeteknek a törvény szerint tájékoztatást kellett volna adni. A jogszabályok előírásainak megfelelően a szakszervezeteknek már átadták a szervezeti és működési szabályzat módosításának tervezetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik