Belföld

Rákay Philip mindenkit beperel

A köztévé intendánsa és cége a jó hírnév megsértése miatt fordul bírósághoz.

Az elszámoltatási kormánybiztoshoz fordul Helmeczy László ügyvéd Rákay Phlip cégének szerződései kapcsán. Rákay Philip és a Contact Média Kft. ugyanakkor jó hírnév megsértése miatt bepereli azokat a médiumokat is, melyek “kritikátlanul” átvették a szerződésekről szóló Blikk-cikket. Rákay ügyvédje Helmeczy László ellen is pert indít.

Futó Barnabás ügyvéd pénteki közleményében az áll, hogy a Blikkben március 10-én megjelent “Rákay Philip cége 40 millióért szakértett” című cikkben leírt valótlan és bűncselekmény elkövetését hamisan sugalló állítások miatt Rákay és cége a bírósághoz fordul jó hírnév megsértésének megállapítása és nem vagyoni kártérítés megítélése miatt. A közlemény szerint minden sajtóorgánumot beperelnek, melyek az érintettek megkérdezése nélkül, kritikátlanul átvették a cikkben leírtakat. Futó Barnabás tájékoztatása szerint Helmeczy László ellen is keresetlevelet nyújtanak be, mert a cikkben és az annak megjelenése utáni nyilatkozataiban szintén valótlan, sértő és bűncselekmény elkövetésére utaló állításokat tett.

Helmeczy László ügyvéd ezzel egy időben az elszámolási kormánybiztoshoz fordul Rákay Philip cégeinek kommunikációs tanácsadói szerződéseinek felülvizsgálatát kérve. Helmeczy László a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta: Rákay Philip cége három éven keresztül több mint ötvenmillió forintért végzett kommunikációs tevékenységet a Fejér megyei önkormányzatnak, miközben éves átalánydíjas szerződése is volt a sárbogárdi középiskola felújításának kommunikációjára, melyre 2,5 millió forint plusz áfás szerződést kötött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik