Belföld

Pert vesztett a Hír Tv

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint Gábor György és Geréby György filozófus a Hír Tv állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban - erősítette meg az MTI-nek a Népszabadság információját a Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya.

A bíróság közleményében az áll: a Fővárosi Bíróság kedden hozott elsőfokú ítéletet a G. György és társa által a Hír Tv Szerkesztősége és a Hír Tv Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. ellen indított sajtó-helyreigazítási perben. A keresetnek részben helyt adó ítéletben a bíróság kötelezte a Hír Tv-t, hogy helyreigazító közleményt tegyenek közzé a Napról Napra című műsorukban – áll a közleményben.
A bíróság megállapította, hogy Gábor György és Geréby György a Hír TV állításával szemben nem részesült 180, illetve 89 millió forintos pályázati támogatásban. A bíróság azt is megállapította, hogy egyikük sem munkavégzés nélkül, hanem hároméves kutatómunka ellenértékeként kapott munkadíjat az MTA Filozófiai Kutatóintézetétől. A Hír Tv-t az ítélet annak közzétételére is kötelezte, hogy hamis színben tüntette fel Geréby György egykori miniszteri tanácsadói szerepét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik