Belföld

Elismerte felelősségét a megállóban gázoló autós

Előzetes letartoztatását kezdeményezi a rendőrség annak a férfinak, aki hétfő délután furgonjával egy buszmegállóban hat embert elütött. A balesetben hárman meghaltak. A sofőr elismerte vétkességét.

Kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen – olvasható a Police.hu honlapon. A sofőr a kihallgatásakor elismerte felelősségét.

Az index.hu információja szerint a férfi azt állítja: elaludt. Az autó több személyt elsodorva néhányszor tíz métert tett meg a járdán. Egy embert a közelben várakozó villamos alól kellett kiszabadítani, mert beszorult a lába a jármű alá. A furgon végül a közelben lévő villamossíneken állt meg, vezetője nem sérült meg.

A helyszínről négy életveszélyes és két súlyosan sérült felnőttet vittek kórházba: két nőt és két férfit koponya-, mellkas- és végtagsérülésekkel, két súlyos sérültet pedig végtagsérülésekkel.

Mint arról már az fn.hu beszámolt: a férfi hétfő délután Budapest IX. kerületében a Soroksári úton közlekedett autójával, amikor felhajtott az úttest jobb oldalán, a 24–es villamos végállomásánál lévő buszmegállóba.

A baleset következtében három ember meghalt, egy ember életveszélyes, kettő súlyos sérüléseket szenvedett – írta az MTI.

Menősök és tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén - Képgaléria!

Menősök és tűzoltók dolgoznak a baleset helyszínén. Képgaléria (Fotók: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik