Belföld

Nem ittak, nem drogoztak a West Balkán áldozatai

A sérültek csak a szerencsének köszönhetik életüket.

A Magyar Hírlap a birtokába került toxikológiai vélemény alapján egyértelműen kizárja, hogy a szórakozóhelyen január 15-én este megrendezett Noise Night Life partin kialakult tömegpánikban meghalt három fiatal ivott, drogozott volna.

Korábban a hatóságok azt állították, hogy egyikük, a 24 éves R. Rita vérében drog nyomaira bukkantak. Ezt az elsődleges véleményt cáfolja meg a toxikológiai jelentés. Az ügyben kirendelt toxikológus szerint nemcsak a drog-, hanem az alkoholfogyasztás is kizárható.

A lap megszerezte a partin megsérült 14 fiatal ügyében kirendelt orvos szakértő véleményét is. Abból kiderül, hogy egyikük sem sérült meg súlyosan, leginkább zúzódásokat szenvedtek, de életüket inkább csak a szerencsének köszönhetik.

A fiatalok elmondták, miként sérültek meg. Mindegyikük a lépcsőházban volt, ahol a lefelé és a fölfelé haladó tömeg szorult össze. A legmeghatározóbb élményük a halálfélelem volt. A tragédia miatt a rendőrség nyolc ember ellen indított eljárást. Az ügyészség hamarosan vádat emel ellenük.

AJÁNLOTT LINK:

„Végig azt hittem, meg fogok halni” (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik