Belföld

Térfigyelő buktatta le a tolvajokat

Elfogtak két zsebtolvajt, akiket a Ferenc körúti metróaluljáró térfigyelő kamerái buktattak le. Éppen egy lopott mobiltelefont adtak el - számolt be több portál.

Két fővárosi zseblopási nyomozó eredetileg a Blaha Lujza téren figyelt fel a két gyanús alakra, ezért követték őket. A két ember a 173-as busszal a Keleti pályaudvarhoz ment, akkor csaptak le rájuk, mikor éppen egy mobiltelefont akartak eladni valakinek.

A rendőrök igazoltatták őket, majd az egyik tolvaj – akit már ismertek korábbi ügyei miatt- a zsebébe csúsztatta a ltelefont, és csak többszöri felszólításra adta oda. Mivel nem tudták megmondani, honnan szerezték, a rendőrök előállították őket.

Közben sikerült azonosítani a telefon tulajdonosát, aktől a Ferenc körúti metró aluljáróban lopták el a készüléket, az irataival együtt.

A nyomozók visszanézték a térfigyelő kamerák felvételeit és látták, hogy a két zsebtolvaj az aluljáróba vezető lépcső alján megállt, és járókelőkzsebeit, táskáit figyelte. Amikor a telefon gazdája elment mellettük, egyikük szorosan mögötte haladva ellopta az értékeit, a társa pedig takarta őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik