Belföld

Vona szerint sikertelen az eddigi kormányzás

A Jobbik elnöke szerint a rendszerváltás "második elsikkasztását éljük meg most".

Az a kormány, amely kétharmados parlamenti többséggel nem tud érdemi változásokat elérni, az sikertelen és eredménytelen – mondta Vona Gábor Devecserben. A Jobbik elnöke szerint sokkoló, hogy a kormánynak fogalma sincs arról, mit csináljon. Mint mondta: csak most bízta meg a miniszterelnök Matolcsy György, nemzetgazdasági minisztert, hogy dolgozza ki a strukturális reformokat. Felmerül a kérdés, hogy közel egyéves kormányzás után még mindig nem tudják, hogy milyen strukturális reformokat akarnak végrehajtani?

A “látványos lépések” nyomán úgy tűnik, hogy itt nagy változások történnek, holott “az elmúlt húsz év folytatása zajlik Magyarországon” – jelentette ki. Mint mondta, “látványos lépés” volt az új adórendszer, a médiatörvény, a bankok és a multik megadóztatása, zajlik az alkotmányozás, ám ezek szerinte “mind-mind pótcselekvések”.

Vona Gábor szerint a kormány az ország igazi problémái megoldásához nemhogy hozzáfogott volna, de “még beszélni sem mer róluk”. Szerinte három csoportba sorolhatók a legnagyobb gondok: egyrészt nemzetközi függésben vagyunk, másrészt elképesztő mértékű az államadósság, harmadsorban pedig aggasztó a demográfiai helyzetkép.

A Jobbik elnöke a sajtótájékoztatón az MSZP-t a tolvajok, a Fidesz-KDNP-t a gazdagok pártjának nevezte, s szerinte a középosztály is süllyed már lefelé, s itt “nem nemzeti eszközkezelőre, hanem már nemzeti kríziskezelőre van szükség”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik