Belföld

Juhász Ferenc lemondana mentelmi jogáról

Juhász Ferenc, egykori szocialista honvédelmi miniszter lemond mentelmi jogáról, ha arra szükség van és az igazságszolgáltatás előtt is megvédi tetteit - közölte maga az érintett.

Juhász Ferenc azután adott ki nyilatkozatot, hogy véget ért az Országgyűlés honvédelmi bizottsága albizottságának meghallgatása, amelyre őt is elvárták. Mint közölte, az ellene felhozott vádak alaptalanok, honvédelmi miniszterként a jogszabályok betartásával járt el.

“Egy hete Budai Gyula, és az őt támogató média kíméletlen politikai hadjáratot indított ellenem. Eszközben, módszerben, a hatóságokra gyakorolt nyomás formáiban nem válogatva igyekeznek bemocskolni” – fogalmazott. Juhász Ferenc szerint az őt támadók politikai célja, hogy egy korrupciós ügy gyanújának fenntartásával leplezzék a kormány közelgő megszorító intézkedéseit, az emberekre háruló egyre nagyobb terheket, a Fidesz kudarcait.

“A parlament mai albizottsági ülésére nem meghallgatni, hanem hallgatni hívtak, hogy asszisztáljak a színjátékhoz, hiszen a bizottság elnöke napirendre sem tűzte a meghallgatásomat, miközben a jobboldali média élő közvetítést szervez” – fűzte hozzá.

A politikus közleményében olyan nyilatkozatot tett, hogy elismeri a magyar bírói kar függetlenségét és szorgalmazza az ügyészség befolyásolásmentes működését. “Mindezek elősegítése érdekében ezúton bejelentem, hogy lemondok mentelmi jogomról, jelen ügyben tanúsított magatartásom, miniszteri tevékenységem kapcsán” – fűzte hozzá.

Az elmúlt húsz év legnagyobb korrupciós ügyeként jellemezte az elszámoltatási kormánybiztos a Honvédelmi Minisztériumnál (HM) még az elmúlt két kormányzati ciklus idején történteket az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága albizottságának pénteki ülésén. Budai Gyula bejelentette: büntetőfeljelentést tett Fapál Lászlónak, a HM egykori államtitkárának ingatlanszerzése ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik