Belföld

Lázár csörtézik Navracsiccsal

A Figyelő legfrissebb számában megjelent interjújában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kritizálta Lázár Jánost. A Fidesz frakcióvezetője nem várt sokat, és még csütörtökön visszavágott.

Nagyobb frakciófegyelmet kellene tartani a kormánypárti képviselőcsoportban Navracsics Tibor szerint, a miniszterelnök-helyettes ugyanis – mint az a Figyelőnek adott interjúból kiderül – nem tartja jónak, ha kódexszerű jogszabályok is egyéni képviselői indítványként kerülnek a parlament elé.

Lázár János Fidesz-frakcióvezető az MTI-nek erre reagálva úgy nyilatkozott, köszöni Navracsics Tibor véleményét, majd hozzátette: “az emberek gyors változásokat akarnak, nem tudnak várni az egy helyben toporgó minisztériumi tisztségviselőkre”. “Tőlünk, képviselőktől naponta számon kérik azokat a vállalásainkat, amelyekért tavaly áprilisban bizalmat kaptunk. A választóktól már nem lehet több türelmet kérni, valakinek most már dolgoznia is kell” – mondta. “Nekünk a választóinknak kell megfelelnünk, bár ebben nyilvánvalóan Navracsics miniszter úrral is egy állásponton vagyunk” – fogalmazott a frakcióvezető.

A Figyelő csütörtökön megjelent számában megkérdezte a minisztert arról is, hogy Lázár Jánossal a médiatanács vezetőjének rendeletalkotási jogával kapcsolatban is összetűztek. „Valóban különböző állásponton voltunk, de ez egy lezárt ügy” – válaszolt Navracsics Tibor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik