Belföld

Göncz Kinga az ügyészségen a moszkvai ingatlanügy miatt

A volt külügyminisztert tanúként idézte be a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az EP-képviselő volt külügyminisztert a moszkvai kereskedelmi képviselet eladása ügyében hallgatják meg. Göncz Kinga ügyvédjével, Bárándy Péterrel érkezett a Központi Nyomozó Főügyészség Zichy Jenő utcai épületébe – tudta meg a hirado.hu helyszínen tartózkodó tudósítója.

A gyanú szerint az ingatlant áron alul adták el, amivel legalább 7 milliárd forint kárt okoztak a magyar államnak. A főügyészség 2009. november 30-án az Állami Számvevőszék vizsgálati jelentése alapján rendelt el nyomozást a moszkvai kereskedelmi képviselet eladása miatt.

Az ügyben február 8-án gyanúsítottként hallgatták ki Fekszi Mártát a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet és Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi vezérigazgatóját. Mindegyiküket különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A hirado.hu értesülései szerint a volt külügyminiszter meghallgatását Keresztes Imre főügyész vezeti. Göncz Kinga korábban már közölte a sajtóval, hogy a kereskedelmi képviselet épületének eladásáról már külügyminiszteri kinevezése előtt megszületett az érdemi döntés, az ingatlan tulajdonosi jogait a vagyonkezelő gyakorolta, a külügyminisztérium csak használója volt az épületnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik