Belföld

Milliók jutnak rokoni tanácsokra Zuglóban

A polgármester szerint az önkormányzat által alkalmazott tanácsadók munkája az előző vezetés alatt történt visszaélések feltárását segíti.

A XIV. kerületben 80 millió forintért alkalmaznak tanácsadókat az önkormányzatnál, a szerződéseket többek közt rokonokkal és korábbi fideszes képviselőkkel kötötték – írja a HVG.hu. A zuglói önkormányzat külsős szerződéseiről szóló dokumentációt Várnai László, kerületi LMP-s képviselő kérte ki. Az iratokból az derül ki, hogy az új kerületi vezetés október óta 80 millió forint értékben kötött tanácsadói szerződéseket.

Papcsák Ferenc polgármester elődje, Weinek Leonárd ideje alatt 2010-ben ennek az összegnek a felét költötték külsős szerződésekre – írta a HVG.hu. Weinek ennek ellenére két, összesen 20 milliós értékű szerződés miatt hűtlen kezelési ügy gyanúsítottja lett, mert a Központi Nyomozó Főügyészség szerint ezek feleslegesen megkötött szerződések voltak – derül ki a cikkből.

Papcsák Ferenc korábbi elszámoltatási kormánybiztos közleményében az áll, hogy az elmúlt években a sorozatos jogsértéseket a polgármesteri hivatal nem tudta feltárni, ezért kellett igénybe venni a szakértőket, akik egyenként vizsgálják át az ügyeket. Az eddig feltárt esetekben szerinte már 400 millió forintnyi vagyoni hátrányt állapítottak meg, ami a kerületet érte az előző vezetés alatt.

A legfrissebb fejlemény ezekben az ügyekben az, hogy az előző testület idején értékesített, több száz milliós értékű üzlethelyiségek eladásával kapcsolatban is megindult a büntetőeljárás – közölte Papcsák Ferenc. A polgármester szerint egyébként az új kerületi vezetés leállított minden olyan kifizetést, ami mögött nem áll valódi teljesítés. Papcsák szerint a “baloldali” sajtóban támadás indult ellene.

AJÁNLOTT LINK:

Óriási kifizetések Papcsák körül, milliókért adnak tanácsokat rokonok (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik