Belföld

Meggyilkoltak négy orosz turistát

Fegyveres útonállók megöltek négy orosz turistát péntek este az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföldön.

Az országúton egyenruhába öltözött, álarcos fegyveresek autójukkal megelőztek, majd ellenőrzésre hivatkozva megállítottak egy mikrobuszt, amelyben öt, Moszkvából érkezett turista utazott. Azt követelték, hogy a kocsiból szálljon ki a csoport női tagja.

Miután a turisták erővel megakadályozták azt is, hogy az egyik fegyveres kirángassa a kocsiból a fiatal nőt, a támadó hátrébb lépett, majd géppisztolyából tüzet nyitott rájuk.

Hármójuk, köztük a csoport női tagja a helyszínen életét vesztette. Még ketten megsebesültek, hozzájuk a sofőr riasztotta a mentőket, miután a támadók a helyszínről elhajtottak. Az egyikük azonban belehalt sérüléseibe.

Kabard- és Balkárföldön, valamint a Oroszországhoz tartozó más észak-kaukázusi területeken szinte mindennaposak a rendfenntartó erők elleni merényletek, s többnyire innen szervezik az Oroszországban elkövetett terrorista merényleteket is. Bár a rendvédelmi erők emiatt kíméletlen harcot folytatnak a szakadárok és az iszlamista szélsőségesek ellen, a térségben változatlanul gyakoriak a fegyveres erőszakcselekmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik