Belföld

Belügyminisztérium: lesz pénz a közbiztonságra

A Belügyminisztérium(BM) tájékoztatása szerint, a költségvetési zárolás nem gátolja a közbiztonságot helyreállító intézkedéseiket.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő (MSZP) szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a döntését, amellyel a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozása érdekében 35 milliárd forintot zárolna a BM költségvetéséből. A politikus emlékeztetett arra, hogy a kormánypártok egyik legfontosabb választási ígérete a közbiztonság javítása és a rendőrség megerősítése volt, és Pintér Sándor belügyminisztert arra kérte, hogy sokkal hatásosabban képviselje tárcája és így a közbiztonság érdekeit a kabinetben.

A BM közleményben reagált a szocialista képviselő által elmondottakra. A tárca leszögezte: a minisztériumot érintő költségvetési zárolás nem fogja érinteni a közbiztonság helyreállítása érdekében már tavaly elindított rendteremtő intézkedéseiket.

“A miniszterelnök még az ózdi nemzeti konzultáción megígérte, hogy a kormány biztosítja azokat a forrásokat, amelyek szükségesek Magyarország rendjének, az emberek biztonságának megerősítéséhez. Lesz pénz a rendőri állomány létszámának emelésére és jut pénz a veszélyeztetett települések rendjének biztosításához is” – szögezte le a BM.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik