Belföld

Pintér a rendőri vezetőkről: az utolsó kettő ki fog esni

A belügyminiszter azokat váltaná le, akikkel nem elégedett.

Leginkább a vidéken élők tapasztalhatják, hogy javult a közbiztonság, de a kereskedelmi kamara jelentése szerint a nagyvárosokban is negyven százalékkal csökkent a bolti lopások száma – mondta a belügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Pintér Sándor hozzátette: a kistelepülések környékén több rendőr szolgál, mint korábban, ezért több az elfogott elkövető is. A jogszabályi változások miatt már súlyosabban büntetik a tulajdon elleni szabálysértéseket, akikre pedig anyagi helyzetük miatt nem lehet pénzbírságot kivetni, elzárással sújtják.

Pintér Sándor szerint a büntetőpolitika hatása már most látszik a statisztikákon, hiszen csökkent a rablások száma is, jelentősebb javulás azonban akkor lesz tapasztalható, ha az emberek visszanyerik bizalmukat a rendőrségben. Emiatt több bűncselekményt fognak bejelenteni, olyanokat is, amelyekkel ma nem fordulnak a hatóságokhoz.

A belügyminiszter a műsorban beszélt arról is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság struktúráját két éve alakították át kísérleti jelleggel, azóta pedig folyamatosan értékelték a működését. Kiderült, hogy a változtatásokat nem minden téren sikerült tökéletesen megszervezni, ami rányomta a bélyegét a bűnüldöző munkára. A kormánynak megvannak az elképzelései a rendszer fejlesztésére, amihez szakemberek véleményét is kikérik majd. Hozzáfűzte: a vezetők kiválasztásánál és leváltásánál a teljesítményt veszi figyelembe. “Ez olyan nálam, mint a labdarúgásban az NB I: az utolsó kettő, akivel a legelégedetlenebb vagyok, ki fog esni” – jegyezte meg.

AJÁNLOTT LINK:

Pintér Sándor a leváltásokról: “Az utolsó kettő, akivel a legelégedetlenebb vagyok, ki fog esni” (inforadio.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik