Belföld

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

A párt május elsején tömegdemonstrációval zárja az aláírásgyűjtést.

Az MSZP azoktól a jogfosztásoktól akar szabadulni, amelyeket szerinte az eddigi Fidesz- kormányzás hozott. A petíció felszólítja a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit, állítsa vissza az Alkotmánybíróság hatáskörét, adja vissza a dolgozók nyugdíjra félretett pénzét, hozza létre a devizahiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt, vezesse be a magáncsődöt, vonja vissza az igazságtalan adórendszert, szüntesse meg az indoklás nélküli elbocsátásokat.

Szanyi Tibor szocialista képviselő (a képen) elmondta: az aláírásgyűjtés májusig tart, eredményéről tájékozatják a kormányt és a parlamentet. A “menetelés” a főváros felszabadulásának évfordulóján indul, majd a szocialisták “nyakukba veszik az országot”, és megkezdik “az ország demokratikus felszabadítását”.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja úgy vélte, ha a kormánypártok választási programjukba beleírták volna mindazt, amit az elmúlt kilenc hónapban tettek, nemhogy kétharmados többségük nem lenne, de “a kutya nem szavazott volna rájuk”. Szavai szerint az aláírásgyűjtés lehetőséget ad arra, hogy a lakosság a ciklus közben is elmondhassa a kormánynak, hogy mi az, ami nem tetszik neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik