Belföld

A Jobbik szerint a Fidesz a legitimáció hiányát érzi

Az ellenzéki párt szerint az alkotmányozás folyamata kaotikussá vált.

Az embereknek kiküldendő kérdőív csak “egy újabb szemfényvesztés” – fogalmazott Balczó Zoltán. A Jobbik frakcióvezető-helyettese elmondta: a múlt heti Fidesz-KDNP-frakcióülésen kiderült, a Salamon László vezette alkotmány-előkészítő eseti bizottság által készített szövegtervezet “nem mérvadó”.

Mint mondta. ezért állt fel új szövegező testület Szájer József európai parlamenti képviselő vezetésével. Balczó Zoltán szerint nem világos, hogy miért kezdik el az eseti bizottság normaszövegének parlamenti vitáját, ha közben párhuzamos szövegezés zajlik.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a Jobbik nem készít saját alkotmánytervezet a frakciók rendelkezésére álló március 15-i határidőig, mert “a vita és a szavazás úgyis csak egy szövegről fog szólni”.

A frakcióvezető-helyettese emlékeztetett rá, hogy 1994 és 1998 között a 72 százalékos parlamenti többséggel bíró MSZP-SZDSZ-kormány négyötödös többséghez kötötte az alkotmányos alapelvek módosítását. Balczó Zoltán szerint a jelenlegi Fidesz-kormány ezt nem teszi meg, mert “érzi a legitimáció hiányát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik