Belföld

Vizsgálják az M6-os alagútjait

Vizsgálja a Nemzeti Közlekedési Hatóság az M6/M60-as autópálya alagútjait.

Az NKH az alagutak biztonságáért felelős hatóságként vizsgálja az autópálya alagútjait – közölte a hatóság kommunikációs osztálya. A közlemény szerint amennyiben a vizsgálat során a forgalmat érintő biztonsági kockázat megállapítható, úgy a vonatkozó előírások szerint a hatóság az alagút működési engedélyét korlátozza, vagy felfüggeszti.

Az NKH haladéktalanul előzetes jelentést kért az illetékes alagútbiztonsági tiszttől. A biztonsági tiszt arról tájékoztatta a hatóságot, hogy az alagútláncot biztonságosnak ítéli meg, mivel a leválások nem érintik az alagút szerkezeti elemeit és a forgalom biztonságát nem veszélyeztetik – olvasható az NKH közleményében.

Pénteken a főváros irányából lezárták az M6/M60 autópálya alagútláncát, miután az autópályát üzemeltető cég felszíni repedéseket észlelt a “C” jelű alagút bevezető északi szakaszán.

Az előzetes egyeztetések és a helyszíni jegyzőkönyv alapján a hibák elhárítása folyamatban van, a közlekedésbiztonsági kockázatok kizárása után a forgalom újraindulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik