Belföld

Tarlósék felmondták a fürdőszerződéseket

A mostani városvezetés szerint a lépéssel több mint másfél milliárdot spórolnak majd.

Több mint másfél milliárd forintot takarít meg a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) azzal, hogy felmondta az előző vezetés által kötött, a fürdők takarítására, karbantartására és üzemeltetésére szóló szerződést – közölte György István főpolgármester-helyettes. A döntés nyomán három és fél év alatt 1,68 milliárd forintot takarít meg a cég – írta a közleményben.

A BGYH Zrt. 2011. március 7-ei napjával, rendkívüli felmondással megszüntette a korábbi vezetés által az Opero Kft.-vel kötött, a fürdők takarítási, karbantartási és üzemeltetési szolgáltatásainak ellátására kötött műszaki üzemeltetési szerződést.

A zrt. a felmondás indokait több pontban foglalta össze: hivatkozik – többek között – az ÁNTSZ által a Széchenyi-fürdőben ez év januárjában lefolytatott, számos közegészségügyi hiányosságot feltáró vizsgálatra is.

A BGYH Zrt. az átvétel első ütemének megkezdéséig, 2011. február 15-én 12 óráig lehetőséget biztosít az Opero Kft.-nek arra, hogy a szerződést közös megegyezéssel módosítsák. Ennek feltétele a vállalási ár csökkentése, valamint a jövőbeni hibamentes teljesítés vállalása – áll a közleményben.

Az új városvezetés az elmúlt időszakban több alkalommal kifejtette, hogy a szerződés számos rendelkezését a BGYH-ra nézve súlyosan hátrányosnak tartja. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a cég élére 2010. október 27-én kinevezett új vezetés számításai szerint a szerződésben foglaltakat a cég saját feladataként a jelenleg fizetendő szerződéses árnál mintegy havi 40 millió forinttal olcsóbban tudja elvégezni.

Ezen számítás alapján a kft.-vel között szerződésből hátralévő 3,5 éves futamidő figyelembevételével a BGYH Zrt. 1,68 milliárd forint működési költséget takaríthat meg – írta György István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik