Belföld

Fekszi szólt a moszkvai ingatlan ára miatt

A hirado.hu szerint a most őrizetben lévő Fekszi Márta az eladás előtt jelezte, túl olcsón adják a moszkvai külképviselet épületét.

A 2008-as dobogókői kormányülésen, a miniszterelnök jelenlétében hagyta
jóvá a Gyurcsány-kormány a moszkvai külképviseleti kirendeltség
eladását. Az előszerződést már 2005-ben aláírták, annak ellenére, hogy a volt államtitkár jelezte, hogy az ár túlságosan alacsony. Fekszi Márta is azok között volt, akiket az ügylet miatt őrizetbe vett az ügyészség.

Az ügyet feltáró Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is feljelentést tett az ügyészség mellett, ismeretlen tettes ellen. „A kormány tagjai, valamennyi tagja jelen volt ezen a kormányülésen, hoztak egy döntést, tudomásul vették, hogy jogellenesen gyakorlatilag kikerült az állami vagyonkörből egy ingatlan” – mondta Gaál Szabolcs Barna, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke. A KEHI által bemutatott dokumentumokból kiderül, hogy a moszkvai nagykövet már 2005-ben átküldte az adásvételi szerződés tervezetét. Bár Fekszi Márta volt államtitkár egy rejtjelezett táviratban jelezte, hogy alacsony a vételár, az üzletet megkötötték – írta hirado.hu.

Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet, valamint Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatóját kedden vették őrizetbe különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik