Belföld

Navracsics: húsz nap szabadság elég a minisztereknek

Szerinte évi negyven napot úgysem tudnak kivenni.

“Húsz munkanapnyi szabadság éppen elég egy miniszternek, ha pihenni akar, szabadságmegváltással ne vegyen fel pénzt” – mondta a közigazgatási és igazságügyi miniszter újságírói kérdésre Pécsen, a baranyai kormányhivatalban tett látogatásakor.

Navracsics Tibor még múlt pénteken nyújtott be törvénymódosító javaslatot az Országgyűlésnek, ez nagyrészt a közigazgatási alapvizsga visszaállításáról szól, de tartalmazza a politikai vezetők szabadságának negyvenről húsz napra való csökkentését is.

A tárcavezető az MTI érdeklődésére, miszerint előzetesen egyeztettek-e a miniszterekkel és ők mit szóltak az elképzeléshez, azt válaszolta, hogy természetesen egyeztettek velük, a javaslat “átment a kormányülésen és nem zúgolódott senki”.

Jók a tapasztalatok a kormányablakokról

“Ahol eddig jártam, ott mindenki azt emelte ki, hogy mennyire udvarias az ügyintézés. Ez fontos, mert a magyar közigazgatás megújítása csak részben szervezeti, személyzeti kérdés, részben kultúraváltás kérdése is. A közigazgatási dolgozóknak udvariasaknak, tisztelettudóknak, szolgálatkészeknek kell lenniük az ügyintézés minden momentumában” – mutatott rá a tárcavezető a Baranya megyei kormányhivatalban tartott sajtótájékoztatón.

Navracsis Tibor utalt rá: a 2010 tavaszi kormányváltással megkezdődött az a közigazgatási reform, melynek célja intézményi integrációval és személyzeti politikával javítani a munka minőségét, valamint polgárbaráttá, szolgáltatóbaráttá, könnyen áttekinthetővé tenni a közigazgatást az emberek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik