Belföld

Diszkótragédia: a sportcsarnokokat is vizsgálják

Kiegészítik a létesítmények használatát biztosító szerződéseket a biztonságosabb működés érdekében.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz (NEFMI) tartozó Nemzeti Sportközpontok (NSK) több olyan ponttal egészíti ki a hozzájuk tartozó létesítmények használatát biztosító szerződéseket, melyek garantálják, hogy a West Balkán szórakozóhelyen történtekhez hasonló tragédiára ne kerülhessen sor ezeken a helyeken.

Vígh László, a kiemelt állami tulajdonú sportlétesítményeket kezelő NSK vezetője Czene Attila sportért felelős államtitkár kérésére vizsgálta felül az ingatlanok biztonságos működtetésének feltételeit, s dolgozta ki az új feltételeket – derül ki a NEFMI-nek az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményéből.

“Így az NSK mint szolgáltató mostantól a szerződésekben minden esetben tájékoztatja az igénybevevőket az ingatlan maximális befogadóképességéről, továbbá rögzítik azt, hogy a maximális létszámot meghaladó személyek beengedéséért egyértelműen az igénybevevő tartozik fokozott felelősséggel” – áll a közleményben.

A szerződéskötéssel egy időben az igénybevevők megkapják a létesítmény tűzvédelmi szabályzatát, tűzvédelmi tervét, menekülési tervét és a menekülési útvonalak leírását, s a szerződés tartalmát kötelesek lesznek betartani és betartatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik