Belföld

Szegény gyerekeknek adná életjáradékát Derce Tamás

A volt újpesti polgármester közölte: alapítványt hoz létre, hogy ide utalhassa a havi 350 ezer forintot, amit majd a kerülettől kap.

Alapítványt hozna létre és a hátrányos helyzetű gyermekeket támogatná az újpesti közgyűlés által megszavazott havi 350 ezer forintos életjáradékából Derce Tamás – közölte a TV2 Mokka című műsorában a kerület egykori vezetője.

Arra a felvetésre, hogy Wintermantel Zsolt, az őszi választásokon győztes fideszes polgármester netán a támogatásáért cserébe, hálából terjesztette elő a juttatást is tartalmazó, életműdíjról szóló rendeletet, a leköszönt városvezető úgy reagált: húsz éves tapasztatalattal a háta mögött, kötelességének érezte megmondania az újpestieknek, kit ajánl utódjának.

Korábbi MSZP-s alpolgármesterét, Trippon Norbertet, nem tartotta alkalmasnak a feladatra, ezért állt végül a fideszes Wintermantel mögé – mondta Derce. Hozzátette: azután döntött így, hogy egy „végtelenül ízléstelen, gusztustalan” dicsérőlevelet kapott Trippontól. Szavai szerint ezt „a Rákosihoz dicsőítő verseket író Zelk Zoltán is megirigyelhette volna”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik