Belföld

Pénzkereső – teljes a káosz a nyugdíjhozam körül

A PSZÁF szerint év végéig kell megállapítani a reálhozamot.

A magánnyugdíjpénztáraknak legkésőbb április 18-áig kell elkészíteniük ütemtervüket – mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában, megerősítve az egyik gazdasági napilapban ismertetett menetrendet.

A magánnyugdíjpénztáraknak a tervek szerint az év végéig meg kell állapítaniuk a tagok reálhozamát, bár az elszámolás nincs pontos dátumhoz kötve – ismerte el Binder István, ami azonban felülírja a korábbi várakozásokat.

Előzőleg ugyanis olyan hírek láttak napvilágot, hogy a tb-be visszatérők nagyjából a nyár közepén megkaphatják pénzüket. Ez azért fontos, mert – mint tegnap megírtuk – egy nem reprezentatív felmérés szerint az állami rendszerbe visszalépők 82 százaléka egy összegben felvenné a reálhozamot.

Közben kiderült, hogy levélben fordult az EU gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa a magyar kormányhoz, sürgetve a pontos reformokat. Brüsszel szerint a 3 százalék alatti hiány annak köszönhető, hogy a nyugdíjpénztári pénzek a költségvetésbe kerültek, de ez egyszeri hatás.

AJÁNLOTT LINK:

Magánkasszák: év végéig meg kell állapítani a reálhozamot (MR1-Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik