Belföld

Folyamatosan takarítják a budapesti főutakat

Intenzív havazás kezdődött este hat óra körül a fővárosban.

A Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. 85 munkagéppel folyamatosan takarítja a főutakat – közölte a társaság az MTI-vel. Méréseik szerint rövid idő alatt 2-3 centiméter hó esett. A munkagépek az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési úthálózatot, a hidakat, a felüljárókat, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utakat folyamatosan tisztítják – tudatták.

Közölték, a közösségi közlekedés lelassult, a BKV fődiszpécsere néhány viszonylatra szórást kért, amelyet rövid időn belül elvégeztek, így járatleállás nem volt.

A mellékutak havasak, takarításukat csak a fő- és közösségi közlekedési útvonalak megtisztítása után, a csapadék megszűnését követően 6-8 óra múlva tudják megkezdeni.

A társaság kéri a magánház tulajdonosokat, a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a gyalogos balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik