Belföld

Papcsák szerint szánalmas a Pavel-ügy

Közben a Magyar Hírlap bemutatja Szását, a litván programszervezőt.

Zugló polgármestere szerint a kerület előző vezetése 30-40 millió forintot fizetett ki a Pavel-ügyhöz hasonló tanácsadói szerződésekre, és több százmillió ment el fiktív lakáscserékre. Papcsák Ferenc a Magyar Televízió reggeli műsorában azt mondta: volt olyan tanulmány, amelynek csak címlapja volt, a belső oldalai üresen álltak.

A volt elszámoltatási kormánybiztos a fiktív lakáscserék kapcsán azt mondta, hogy önkormányzati lakásokat nem létező lakásokra cseréltek. Mint mondta: ez egy olyan magánosítási forma, melyben ügyvédek működtek közre. Van olyan önkormányzati bérlakás, melyben a bérlő nem az önkormányzatnak, hanem politikusoknak fizet bérleti díjat – tette hozzá.

Közben a Magyar Hírlap a Pavel-ügyhöz hasonlítja “Szása” (Szkvorcsinszkaja Aleszandr Petrovics) ügyleteit, aki szintén Hunvald György üzlettársa volt. A litván férfit a VII. kerületi jegyző 2007 májusában programszervezőnek vette fel. Havi 400 ezer forintos fizetése mellé ruhapénzt, étkezési jegyet és BKV-bérletet is kapott.

AJÁNLOTT LINKEK:

Pása meg Szása, Gyuri és Leo és a közigazgatás (Magyar Hírlap)
Papcsák: szánalmas a Pavel-ügy (Híradó)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik