Belföld

Katona volt az augusztusi ámokfutó

Megszüntette a Központi Nyomozó Főügyészség a 2010 augusztusában, Alsóörsnél történt kettős gyilkosság ügyében indított nyomozást. Ez volt az az eset, amikor augusztus 4-éről 5-ére virradóra a balatoni település határában egy férfi lelőtt egy intézkedő rendőrt, és az általa igazoltatott kocsiban is egy embert, majd egy erdős területen Alsóörs és Felsőörs között öngyilkos lett - értesült több hírportál.

A nyomozás kiderítette, hogy nem volt kapcsolat a gyilkos és áldozatai között, a gyilkosság oka a lövöldöző férfi rossz élethelyzetére, pszichés állapotára vezethető vissza: ámokfutóvá vált.

Az is kiderült, hogy a lövéseket áldozataira 40 méter távolságból adta
le. Elsősorban a rendőrt célozta, hiszen ő több olyan lövést kapott,
melyek egyenként is halálosak. Az autóban ülő egyik utas pedig
szívlövésbe halt bele. Többen a golyókról leváló repeszektől illetve az
üveg törmelékektől szereztek sérüléseket az autóban.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője ennek kapcsán elmondta, hogy már a nyomozás elején, a szakértői vélemények alapján egyértelművé vált, hogy a gyilkos az a Svájcban élő magyar, tartalékos katona volt, aki értett a fegyverekhez. Három pisztolyt és egy gépkarabélyt, amit a kocsijában a halála után megtaláltak, Svájcban engedéllyel tartotta. A fegyvereket 3 ezer darab lőszerrel együtt azonban már engedély nélkül hozta be Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik