Belföld

Új mozgalom válik ki a Jobbikból

Értesüléseink szerint Pősze Lajos, a Jobbik-frakcióból decemberben kizárt országgyűlési képviselő pénteken bejelenti, hogy új politikai mozgalmat indít. Az fn.hu megkereste az érintettet. Villáminterjú.

Érdeklődnénk, mit csinál pénteken?

A barátaimhoz megyek Somogyba, mint országgyűlési képviselő, Kaposváron megtekintem a kórházat, beszélgetek az emberekkel.

Pártalapítás is belefér a programba?

Ennyire ne menjünk előre, mondjuk úgy, az emberek részéről igény van a politizálásra, és ennek megteremtenénk a fórumát.

Vagyis pártot alapít?

Pártot nem mondanék, inkább egy patrióta mozgalom lesz.

Ez pártnévnek is beillik!

A nevet majd menet közben találjuk ki. Most az a fontos, hogy olyan dolgokról beszéljünk, mint a devizahitelek, az egészségügy helyzete vagy a pedagógusok bére. Egy felszabadult, kulturált, hazafias mozgalmat szeretnénk létrehozni.

Többes számban beszél, kikre gondol? Hallani, hogy vannak támogatói a Jobbik-frakcióban.

Nincs szándékomban megosztani a Jobbikot, de azt el tudom képzelni, hogy lesznek még kilépések a frakcióból. Nem mindenki akar egy értelmetlen, anarchikus rendszerű pártban dolgozni.

Arról tud, mit szól a törekvéseihez korábbi pártelnöke, Vona Gábor?

Vonával és a Jobbik elnökségével nincs és nem is lesz kapcsolatom, nem érdekel, mit gondolnak.

eltávolodott

Pősze Lajos a 2010. áprilisi választásokon a Jobbik Somogy megyei listájáról jutott be az Országgyűlésbe, ám a pártvezetés bizalmát már ezt megelőzően is bírta, mert tavaly tavasszal ő lett a Jobbik-árnyékkormány első miniszterjelöltje, Vonáék a kancelláriaminiszteri posztot szánták neki. 2010. végére az MDF-et és az FKGP-t is megjárt politikus szembekerült a Jobbik vezetésével, a Magyar Gárdát pedig többször nyilvánosan bírálta, így decemberben a Jobbik-elnökség úgy szavazott, adja vissza mandátumát a pártnak. Pősze erre nem volt hajlandó, így kizárták a Jobbik-frakcióból, mondván „végleg eltávolodott a párt irányvonalától”. Most független országgyűlési képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik