Belföld

MSZP a második Orbán-csomagról

Szekeres Imre szerint a takarékosság megszorítás, ha tagadják, akkor is.

Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a nyugdíjból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől.

A szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője a kormányfő múlt heti, a Dow Jonesnak és a The Wall Street Journalnak adott interjújáról azt mondta: az hitelminősítőknek volt üzenet, miután egyértelművé vált, hogy a válságadókkal és a nyugdíj-megtakarítások államosításával csak rövid ideig lehet a költségvetési egyensúlyt fenntartani.

Szekeres Imre szerint a nyugdíjakat, a gyógyszerár-támogatást, a munkanélküliséget és a közösségi közlekedést érintő, várható lépések megszorítások, még ha tagadják is ezt. Az MSZP szerint eljött az igazság pillanata, a második Orbán-csomag bejelentése.

A nyugdíjalap hosszú ideje hiányt mutat demográfiai okból. Ha tehát csak annyi járadékot fizetnek ebből, amennyi pénz befolyik, ahogy a kormányfő mondta, akkor abból járulékemelés vagy a nyugdíjak csökkentése következik – mondta az ellenzéki poltikus.

AJÁNLOTT LINK:

Orbán megérti, ha Berlin a körmünkre néz (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik