Belföld

Biztonsági okokból vették fel Pálffy feleségét

Pályázat nélkül kapott állást a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) háttérintézményétől Pálffy István KDNP-s képviselő felesége - írja a Blikk.

A kommunikációs és marketingmunkatársi állást az intézet nem pályázat útján töltötte be – mondták a Blikknek, Pálffy István, kereszténydemokrata politikus feleségének kormányzati munkahelyén.

Mint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben fogalmaztak, a kommunikációs állást „haladéktalanul” be kellett tölteni, mert a „biztonságos munkaszervezéshez ez elengedhetetlenül szükséges volt”.

Azt mondták, a politikus felesége „információs rendszerükön” keresztül jelentkezett az állásra, de hogy nyilvános pályázati kiírás hiányában vajon honnan tudhatta, hogy sürgősen munkatársat keresnek, az nem derült ki.

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény a pályázat mellőzését ritkán engedi meg. Ez alól valóban az egyik kivétel, ha a biztonságos munkavégzéshez és szervezéshez szükséges az azonnali kinevezés, amire a marketinges politikusfeleség esetében a a kormányzati intézet hivatkozik.

A NEFMI alá tartozó intézet álláspontja annál is meglepőbb, hogy az intézmény még a gazdasági ügyintéző feladataira is pályázatot írt ki – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik