Belföld

Pszichológusok segítenek feldolgozni a tragédiát

Az áldozatokra emlékeztek a Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Megemlékezést tartottak a Móricz Zsigmond Gimnáziumban hétfő reggel. Ide járt a szombat esti diszkótragédia három halálos áldozata közül kettő. Az intézményre kitűzték a fekete zászlót, a diáktársak érkezéskor mécseseket gyújtottak az épület előtt. Az iskola diákjai sötét ruhában az épület előtt, valamint az aulában, a nyilvánosság kizárásával emlékeztek.

Az igazgatónő szerint a két lány csendes volt, nem feltételezi, hogy kábítószert fogyasztottak volna. A következő napokban-hetekben pszichológusok segítik feldolgozni a traumát a diákoknak – tette hozzá Tihanyi Katalin.

„Természetesen lesz tanítás, valószínűleg nem tudjuk a szokott mederben tartani az órákat, biztos, hogy a gyerekekkel beszélni kell, mert fel-felcsuklottak, zokogásokat hallottam az aulában. De fogunk erről beszélni velük, és vigyázni fogunk rájuk” – mondta az igazgatónő.

Mint korábban megírtuk, egy rossz tréfa okozhatta a diszkótragédiát, amelyben három fiatal lány halt meg. Öt embert őrizetbe vettek. A szervező és az üzemeltető egymásra mutogat amiatt, hogy 300 helyett több mint 2500 embert engedtek be a discóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik