Belföld

Elhallgathat félszáz rádióadó

Részben az anyagiak, részben a lejáró frekvenciaengedélyek okoznak gondot.

A lejárt frekvenciaengedélyek és az új pályázatok akadozása miatt több mint ötven rádióadó sorsa vált bizonytalanná – írja a Népszabadság. A hétvégén már elhallgatott a Magyar Katolikus Rádió (MKR), középhullámú frekvenciájára vonatkozó szerződés január 15-én lejárt.

A hosszabbítást a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a műsorsugárzás rendkívül magas díja miatt nem tudta vállalni. Amennyiben újra meghirdetik a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciát, az MKR újra pályázni fog. Ez az a frekvencia, amit a Klubrádió közvetlenül a parlamenti választások előtt nyert el, majd utóbb az új médiahatóság eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. A Népszabadság szerint az új 92,9-es pályázat kiírása további, legalább féléves csúszást jelent, így a Klubrádió is frekvencia nélkül maradhat, a budapesti 95,3 MHz-es frekvenciára ugyanis februárban lejár a jogosultsága.

A lap úgy tudja, hogy további bő félszáz adó sorsa is bizonytalan, részben tartozások, részben lejáró frekvenciaengedélyek miatt. A Sztár FM engedélye január 30-án jár le a 102,1 MHz-re, így – hacsak addig nem kapnak ideiglenes engedélyt – a rádió azon a napon elhallgathat. Hasonló sorsra juthat többek között a miskolci Rádió Eper és a pécsi Mediterrán Rádió – mindkettő anyagi gondok miatt kényszerülhet leállásra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik