Belföld

Saját pártja sem vevő Hoffmann terveire

Inkább az akadémia elnökére építenék a felsőoktatási törvény koncepcióját.

Jelenlegi formájában nem támogatja a felsőoktatási törvény koncepcióját a Fidesz-–KDNP-frakció oktatási munkacsoportja – derül ki az oktatási államtitkárság és a munkacsoport között, december 23-án zajlott egyeztetés emlékeztetőjéből, amely a Magyar Nemzet birtokába került.

A lap szerint a munkacsoport egyhangúlag olyan új felsőoktatási törvénytervezetet akar, amely Pálinkás József MTA-elnök alternatív javaslatán alapul, ezért azt kéri a tárcától, hogy hosszabbítsa meg a tervezet egyeztetési határidejét két-három hónappal.

A Magyar Nemzet szerint a grémium tagjai a készülő új közoktatási és felsőoktatási törvény esetében a hozzájuk kapcsolódó valamennyi rendelet tervezetét ugyanabban az időben, együtt szeretné látni és megvitatni.

A Népszava szintén arról ír, hogy sem a felsőoktatási, sem a közoktatási törvény koncepciója nem talált támogatásra nemcsak a szakmai, hanem a politikai körökben sem. Az oktatási államtitkárság által kidolgozott tervezetekről hiába folytatott nemzeti konzultációkat heteken keresztül Hoffmann Rózsa.

A befogadott javaslatok után módosított koncepciók, ha lehet – mint a Népszava fogalmaz – még jobban kiverték a biztosítékot az érintetteknél, de a Fidesznél is.

A lap úgy tudja, a Fidesz szakpolitikusai egyértelműen nem álltak az államtitkár elképzelései mellé, sőt arról is hallani, hogy a nagyobbik kormánypárt frakciója a jelenlegi tartalommal egyszerűen nem szavazná meg a törvényeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik