Belföld

Ünnepi közlekedés több éjszakai járattal

Sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. A MÁV-nál hétfőn változik a menetrend.

December 31-én a BKV és a Volánbusz járatai az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek, normál üzemidőben. A földalatti ma – a tavalyi évhez hasonlóan – év végi menetrend szerint teljes üzemidőben közlekedik.

Szilveszter éjszaka az éjszakai járatok – néhány kivétellel – kétszeres sűrűséggel járnak.

Nem közlekedik ugyanakkor a 906-os járat, helyette azonban egész éjjel jár a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően 2 óráig 7-8, majd ezt követően a másnapi üzemkezdetig 10 percenként. Mindemellett szilveszter éjszakáján a Fogaskerekűvel is lehet utazni.

Újév napján (szombaton) a BKV-járatok a munkaszüneti napi (az áruházakat érintő járatok az állami ünnepnapokon érvényes), január 2-án (vasárnap) a munkaszüneti napi (vasárnapi), 3-ától (hétfőtől) pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A szilveszteri és az újévi közlekedési rendben a MÁV-nál nem lép életbe változás, minden nap a meghirdetett menetrend lesz érvényben. Ugyanakkor január 3-tól (hétfőtől) módosul bizonyos belföldi és magyar-horvát kishatárforgalomban közlekedő vonat menetrendje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik