Belföld

Budai: megkerülhetetlen volt Gyurcsány a Sukoró-ügyben

Az elszámoltatási kormánybiztos szerint a kedden kihallgatott volt államtitkár nem dönthetett jóváhagyás nélkül.

A sukorói telekcsereügylet kapcsán megkerülhetetlen Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon korábbi kormányfők és Veres János egykori pénzügyminiszter büntetőjogi felelőssége – mondta szerdai sajtótájékoztatóján az elszámoltatási kormánybiztos. Budai Gyula erről az egykori pénzügyminisztériumi szakállamtitkár, Markó Andrea ügyészségi kihallgatása kapcsán beszélt.

Budai Gyula szerint nem hihető, hogy Markó Andrea a pénzügyminiszter jóváhagyása nélkül tárgyalt és döntött a sukorói telekcsere ügyében. Az elszámoltatási kormánybiztos emlékeztetett rá, hogy a volt pénzügyi szakállamtitkár a Vagyongazdálkodási Tanács tagjaként igennel szavazott az ügyletre. Markó Andrea kihallgatása és a nála tartott házkutatás során az is kiderült, hogy a szaktárcánál felhívták a figyelmét a sukorói beruházás kiemeltté nyilvánításának jogszerűtlenségére – tette hozzá Budai Gyula.

Markó Andreát a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a sukorói földcsereügylet kapcsán. A volt szakállamtitkárnál házkutatást is tartottak a nyomozók. A vizsgálatról az ügyészség nem árult el részleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik