Belföld

Egyértelműsítené a Jobbik, mi a bűnügyi hír

Administrator
Administrator

2010. 12. 17. 13:15

Novák Előd külön nevesítve is bírálta a TV2 reggeli műsorát.

Módosító indítványt nyújt be a Jobbik a médiatörvény zárószavazása előtt, hogy egyértelműsítse, mit ért bűnügyi tematikájú hír alatt. Ezt Novák Előd, a párt képviselője mondta emlékeztetve, hogy az Országgyűlés elfogadta módosító indítványukat, amely húsz százalékban maximálná a bűnügyi hírek arányát a két nagy kereskedelmi televízió esti hírműsoraiban.

Aggályosnak tartják ugyanakkor, hogy egy másik módosító javaslat kiskaput nyitott az érintett médiumoknak – mondta Novák, aki szerint húsz százalék elég bűnügyi hírekre. Mint mondta: a “politikusbűnözéssel”, a közszereplőkkel kapcsolatos bűnügyi híreket kivennék az említett húsz százalékból.

Novák Előd tájékoztatóján emellett bírálta a legnézettebb, leghallgatottabb hírműsorokat, amiért szerinte azokban nem biztosított a kiegyensúlyozottság. Példaként azt mondta, hogy az önkormányzati választás óta a Jobbik még az LMP-nél is kisebb arányban van jelen az élőszóbeli lehetőségeket tekintve a főbb hírműsorokban.

Az országgyűlési képviselő külön nevesítette a TV2 Mokka című műsorát, amelyben – mint mondta – egyáltalán nem biztosítanak helyet a Jobbiknak. Ezután kitért a Mokka egy minapi adására, amelyben egy nő arról beszélt, hogy látja az elhunyt énekes, Zámbó Jimmy szellemét.

Novák Előd levetítette a műsorrészletet, amelyet a magyar televíziózás mélypontjának nevezett, majd közölte: “amennyire ez a hölgy, mint médium látja Jimmy szellemét, annyira természetesen én is látom. Sőt ha ő naponta látja, én óránként látom, ha becsukom a szemeimet.” Közölte, ez alapján bízik abban, hogy a TV2 a reggeli adásában vagy akár a híradásaiban neki is szerepet fog biztosítani.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.