Belföld

Marad a hideg, jön a hó

Éjszaka az északkeleti országrészben akár -15 fok is lehet.

Ma főleg az északkeleti, keleti országrészben lehet több napsütés, másutt többnyire felhős lesz az ég. Délen előfordulhat jelentéktelen hószállingózás, havazás is. A hőmérséklet délután -2, -7, késő este -5 és -10 fok között alakul, de az északkeleti megyékben -15 fok körüli értéket is mérhetnek. Mindez azért aggasztó, mert Miskolcon közben romlott a levegő minősége, a polgármester azt kérte, hogy az emberek “mérsékeljék a szilárd – szén és fa, illetve olajtüzelésű fűtőberendezések használatát.

A derült tájakon hajnalra sűrű köd képződhet.

Pénteken délelőtt az ország nagyobb részén felszakadozik a felhőzet, csak a déli megyékben maradhat felhősebb az égbolt, de csapadék ott sem valószínű. Később nyugat felől felhősödés kezdődik, és a késő délutáni órákban a Dunántúl nyugati felén eleredhet a hó. A hőmérséklet csúcsértéke -2 és -7 fok között alakul. A hegyekben a megerősödő északkeleti szél hatására már hófúvások alakulhatnak ki.

Szombat délutánig többnyire borult lesz az ég, és sokfelé lehet komolyabb havazás. Az ország déli és keleti tájain akár 10-15 centi friss hó is hullhat, amely vasárnap még utánpótlást is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik