Belföld

Vörösiszap: vizsgálat a sztárügyvéd ellen

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke előzetes vizsgálati eljárást rendelt el Magyar György ellen.

Léhmann György siófoki ügyvéd október végén tett bejelentést – saját megfogalmazása szerint feljelentést – Réti László kamarai elnöknél, mert szerinte törvénybe ütköző és etikátlan megbízói nyilatkozatot tartalmazó, fenyegetésként értelmezhető mondat van azokban a szerződésekben, amelyeket Magyar György a vörösiszap-katasztrófa károsultjaival kötött. A szerződések kitételei azért voltak ismertek, mert az interneten is olvasható volt a szerződésminta. Ezekben az állt, hogy az ügyfél lemond a szerződés utólagos megtámadásának jogáról.

Léhmann György először október 31-én e-mailben fordult a kamarához, később pedig ajánlott küldeményként is postázta a dokumentumot. December 9-i dátummal kapta kézhez a kamara fegyelmi főmegbízottjának válaszát, melyben értesítette őt arról, hogy a kamara elnöke elrendelte az előzetes fegyelmi vizsgálatot Magyar György ellen. A vizsgálatot három hónap alatt kell elvégezni, de a határidő egy alkalommal még három hónapra meghosszabbítható.

Magyar György a Független Hírügynökség kérdésére – ahogy korábban is – most is azt mondta, hogy semmilyen szabálytalanságot sem követett el, szerződései törvényesek, és áll bármilyen vizsgálat elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik