Belföld

Gondnokokat öltek egy szentélyben

Ismeretlen fegyveresek lelőtték kedden egy északnyugat-pakisztáni templom három gondnokát, ma pedig pokolgép robbant az északnyugat-pakisztáni Pesavarban - jelentette a helyi média szemtanúkra hivatkozva.

Az első gyilkosság úgy történt, hogy két támadó behatolt a Pesavar peremén található szúfi szentélybe, és tüzet nyitott a templom négy gondnokára. Hármat lelőttek, egyet megsebesítettek, majd a lövöldözés után kereket oldottak. Ezután, a rendőrség hajtóvadászatot indított a fegyveresek felkutatására, és több gyanúsítottat őrizetbe vett.

Kedden pedig házi készítésű pokolgép robbant, amikor a rendőrségi épület mellett elhaladt egy rendőrautó az északnyugat-pakisztáni Pesavar egyik rendőrőrsénél, és a detonáció miatt öten meghaltak, és 11-en megsebesültek. Egy rendőrségi illetékes szerint a pakisztáni táliboknak közük volt a merénylethez.

Az utóbbi három évben az északnyugat-pakisztáni törzsi területeken rejtőzködő tálibok közel 3800 emberrel végeztek. Emellett ők és más szunnita szélsőségesek bálványimádásnak tartják a
szúfi szenteknek emelt szentélyeket, ezért a szentélybéli öldöklést is nekik tulajdonítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik