Belföld

Fekete zászlóval gyászolta a jövő nemzedéket az MSZP

A szocialisták szerint a fiatalok "gyásznapja" volt, amikor elfogadták a "nyugdíjeinstand-törvényt".

Az MSZP szerint a jövő nemzedékek “gyásznapja” december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés kormányzati többsége a “nyugdíjeinstand-törvényt”.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi, a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelte, hogy a rendszerváltás után húsz évvel “sírba tették” a fiatal nemzedékek jövőjét.

A tájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről.

Török Zsolt hangsúlyozta: december 13-a szomorú nap, mert egy törvénnyel ellopták több mint hárommillió ember biztos időskorhoz való jogát.

Véleménye szerint a kormányzat “erőszakos cselekedete” nem maradhat szó nélkül, január 31-ig még sokan jelezhetik, hogy nem lépnek át az állami nyugdíjrendszerbe, és addig még nemzetközi szervezetek is véleményt mondhatnak a kialakult helyzetről.

Kitért arra: az Európai Unió illetékes szervei jelezték, hogy elítélik azt, ha valaki a háztartások magán megtakarításait ilyen módon “lenyúlja”. Hozzátette, jövőre valószínűleg szankcionálni is fogják ezt.

A szóvivő úgy látja: a magán-nyugdíjpénztárak vezetőinek a következő napokban büntetőfeljelentést kell tenniük az őket ért rágalmak miatt, mert ha ezt szó nélkül hagyják, akkor csődbe mennek. Ha pedig valaki tud arról, hogy a vezetése alatt álló cég felszámolás alá kerül és nem tesz ellene semmit, az a jelenlegi törvények szerint büntetendő cselekedet – mondta Török Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik