Belföld

Az alapelvekben nincs vita a rektorokkal

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) 12 oldalas véleményt juttatott el a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságának az új felsőoktatási törvény koncepciójáról.

Az elküldött anyag bevezetőjében az alábbi megállapítások olvashatók: „A koncepció tervezet összességében pozitív és a minőség irányában mutató elgondolásokat foglal össze, amelynek főbb elemeit az MRK vitára érdemesnek tartja. A Magyar Rektori Konferencia támogatja az átláthatóbb szabályozást, kiszámíthatóságot és javuló minőséget ígérő új felsőoktatási törvény megalkotását.” (…)

A grémium jelzi, hogy a koncepció több részlete még finomításra, pontosításra szorul. Javasolják, és kérik, hogy a társadalmi vita során keletkezett értékes hozzászólások, vélemények felhasználásával elkészülő módosított koncepcióról ismételten tárgyaljanak.

„A Magyar Rektori Konferencia a koncepció kidolgozásának további fázisaiban is rendelkezésre áll és szakmai javaslataival segíti az új felsőoktatási törvény kidolgozását.”

A NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkársága megállapodott a Magyar Rektori Konferencia elnökével arról, hogy a további részletpontokat kidolgozó munkabizottságokba az MRK egy-egy tagot delegál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik