Belföld

Szélvihar, hó és zivatarok jönnek

Eleinte több eső, zápor, majd hózáporok alakulhatnak ki, de néhol zivatar is előfordulhat. A szél fokozatosan északnyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, a legerősebb szélre a Dunántúlon élők számíthatnak: néhol a 100 km/órát is meghaladhatják a lökések.

Északnyugat felől erősen megnövekszik, majd késő délutántól csökken a felhőzet. Reggel északon még párásságra, néhol ködre is számítani lehet. Az esőt északnyugat felől egyre több helyen havazás, hózápor váltja fel, melyből számottevő megmaradó friss hóréteg kialakulása általában nem valószínű (éjfélig néhány helyen lehet kb. 3-4 cm friss hó).

A hőmérséklet kora délután 1 és 8 fok között várható. Késő este -4, +2 fok valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancsriasztást adott ki az ország területének háromnegyedére. A déli órákra az ország nagy részén már viharos északnyugati szél várható, a Tiszántúlon, északkeleten, illetve Vas és Zala megye nyugati részén maradhatnak 70 km/óra alatt a széllökések. Elsősorban a Dunántúl északnyugati szélnek kitett magasabban fekvő részein és a Balatonnál 100 km/óra fölötti szélökésekre is számítani
kell. Estétől veszít erejéből a szél, a széllökések erőssége a legtöbb helyen 60-70 km/óra alá csökken.

Pénteken továbbra is sokfelé lesz viharos az északnyugati szél, de számottevő csapadék ekkor már nem lesz, több órára kisüt a nap. A hétvégén változékony időre van kilátás, sokfelé várható csapadék: keleten havazás, nyugaton eső, átmenetileg ónos eső valószínű. A jövő hét elején felszakadozik a felhőzet, többórás napsütésre és szórványos hózáporokra lehet számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7, vasárnap -2, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +5 fok között valószínű.

Bővebben itt olvashat a várható időjárásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik