Belföld

Móri per: bocsánatot kért Weiszdorn Róbert

Az utolsó szó jogán sajnálatát fejezte ki Weiszdorn Róbert vádlott a móri per tárgyalásán csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán.

Weiszdorn Róbert az előzetes letartóztatásban öngyilkosságot elkövető társa, Nagy László nevében is bocsánatot kért a 2002-ben elkövetett móri bankrablás nyolc halálos áldozatának hozzátartozóitól, valamint a saját családjától. Hangsúlyozta: ő nem követett el emberölést, nem gyilkolt meg senkit. A perben a déli órákban hirdet ítéletet a táblabíróság.

Weiszdorn Róbertet korábban nem jogerősen társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Fejér Megyei Bíróság.
A perbeszédek során a védő határozott idejű szabadságvesztést indítványozott, az ügyész azonban súlyosbítást, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra.
Weiszdorn Róbert vádlottat kikísérik a tárgyalóteremből, mikor a bíróság ítélethírdetés előtt visszavonul a móri ügy tárgyalásán (fotó: MTI)

Weiszdorn Róbert vádlottat kikísérik a tárgyalóteremből, mikor a bíróság ítélethírdetés előtt visszavonul a móri ügy tárgyalásán (fotó: MTI)

A 2008 decemberében született elsőfokú ítéletben életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a bíróság a vádlottra, de a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségéből nem zárta ki, annak legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.
A nem jogerős ítélet szerint Weiszdorn volt az, aki segített a bankfiók feltérképezésében, a rablás idején pedig rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát biztonsági őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajához állt és elküldte az érkező ügyfeleket.

A bankrablás során alig több mint 7 millió forintnak megfelelő pénzt – forintot és valutát – zsákmányoltak a tettesek.
A 2002. május 9-én elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében korábban Kaiser Edét mondta ki bűnösnek a Fővárosi Bíróság, társaként Hajdú Lászlót hozták összefüggésbe a bűncselekménnyel. Kaiser Ede perújítási eljárását, illetve Hajdú László más, Kaiser Edével együtt elkövetett rablások miatt indult eljárását szintén a móri pert tárgyaló tanács tárgyalja másodfokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik