Belföld

Üzemanyagár: a Jobbik adócsökkentést sürget

A Fidesz korábbi követelését kéri számon a kormányon a Jobbik.

A Jobbik a Fidesz-KDNP idén januárban, ellenzékben tett üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a kormányerővé vált pártokon. Mirkóczki Ádám szóvivő emlékeztetett: mától a benzin és a gázolaj ára is történelmi csúcsra drágult, a forint gyengülése miatt pedig további áremelkedésekre lehet számítani a következő hetekben.

Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik már egy gesztusértékű árcsökkentéssel is elégedett lenne, amit szerintük az üzemanyagokra rakódó jövedéki, illetve forgalmi adó mérséklésével lehetne elérni. A Fidesz-KDNP is ezt szorgalmazta az év elején, ám hatalomra kerülve még üzenetértékű lépésekre sem hajlandó.

A kormány fellépése ugyanakkor azért is fontos lenne, mert az üzemanyagok árának esetleges további emelkedése a gazdaság minden szektorára kihat majd, áremelkedést hozva szinte valamennyi termék és szolgáltatás esetében.

Korábban az MSZP is fideszes kijelentéseket idézve tette szóvá, hogy “egy felelős kormánynak meg kellene védeni az embereket és a vállalkozásokat egy ilyen mértékű áremelkedés következményeitől”.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik