Belföld

Szomorú rekord – újabb áremelések jönnek

Tegnap még tömött sorokban álltak az autók a kutaknál, mától a benzinturizmus éled újjá.

Emelte bruttó 8, illetve 6 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát a Mol, ezzel új történelmi csúcsot értek el az árak. A benzin átlagára 353-354 forintra, míg a gázolajé 341 forintra emelkedett. Mint korábban beszámoltunk róla, szakértők szerint ráadásul következő hetekben akár újabb árcsúcsok kialakulására lehet számítani.

A korábbi tapasztalatok alapján a következő időszakban várhatóan erőteljesen fellendül majd a határmenti régiókban a benzinturizmus. Ez milliárdos károkat okoz a költségvetésnek. Többen kormányzati beavatkozást sürgetnek, hiszen ellenzékben a Fidesz többször is ezt sürgette a kormánytól.

A Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karának tanszékvezetője szerint más területen is áremelésre kell számítani. Szinte minden drágulhat. Az üzemanyagok ára ugyanis mindenbe beépül, hiszen a szállítás, világítás, fűtés, szolgáltatások mögött is ott van, ebből nyilván következik, hogy valamilyen módon ez érződni fog a lakosság életében is – mondta Láng Eszter.

AJÁNLOTT LINK:

Minden drágulhat az üzemanyag árának emelkedése miatt (Dehir.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik