Belföld

Rendőrök biztosítják az oktatást egy szakképzőben

A székesfehérvári iskola felzárkóztató osztályában agresszívek a tanulók, a tanárok nem bírnak velük.

Hétfőtől rendőrautó áll a Szent István Szakképző Iskolával szemben, bent pedig két rendőr teljesít szolgálatot – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap.

A város és az iskola vezetése kereste meg a fehérvári rendőrkapitányságot, hogy segítsenek. Ezt az váltotta ki, hogy a múlt héten az intézmény hat tanulója összeverekedett, és garázdaság miatt eljárás indult ellenük. Addig biztosítják a fokozott rendőri jelenlétet az intézményben és a környékén, amíg szükségesnek látják a pedagógusok – tudta meg a Független Hírügynökség Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Roma mentorok az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban, és a hozzá tartozó Szent István Szakképző Iskolában is dolgoznak. A mentorok októberben álltak munkába, mert az intézményekben sok a roma tanuló. A Szent István egyik mentorát nemrég megverték: az egyik tanulóhoz érkezett látogató, akit kiutasított az iskolából és kikísért, de az épületen kívül hárman közrefogták, közülük az egyik pedig megütötte. A támadók elmenekültek, az iskola feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik