Belföld

Milliókkal lógnak a gyermekélelmezési központnak

Hat önkormányzat összesen 39 millió forinttal tartozik a marcali gyermekélelmezési központnak; az étkeztetés árának egyik felét a szülők kifizetik, az önkormányzatok azonban nem teszik mellé a másik felét, amely most nettó 296 forint gyerekenként - írta a Somogyi Hírlap.

Gelencsér Róbert, a szociális és gyermekétkeztetésre szerződött GYÉK 2000 Kft. vezetője számolt be arról, hogy van olyan önkormányzat, amelyik hónapok óta tartozik az óvodai, iskolai, szociális étkeztetés díjával.

“Már ott tartunk, hogy máról holnapra élünk tűzoltómódszerrel. Négymillió forint folyószámlahitelt kell felvennie, hogy ne álljon meg a gépezet” – tette hozzá az igazgató, aki a még türelmes beszállítókkal folyamatosan tárgyal.

Az is kiderült, hogy a késedelmes fizetéskor nem számolta fel a kamatokat az önkormányzatoknak, azonban már akkora a tartozás, hogy kénytelen a követelést érvényesíteni, hogy legalább a banki hitelt fedezze.

A megkérdezett polgármesterek közölték: ahogyan jönnek a pénzek, úgy törlesztgetnek.A GYÉK 2000 Kft. konyháján naponta mintegy 1200 adag ebédet főznek. A gyerekek étkezését a nehézségek nem befolyásolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik