Belföld

Pintér: aki rendőrre lő, viszonzásra számíthat

A belügyminiszter jutalmat adott át - mások mellett - azoknak az egyenruhásoknak, akik részt vettek a kispesti bankrablók elfogásában.

Pintér Sándor beszédében hangsúlyozta, egyre nagyobb igény van arra, hogy az országban rend legyen, a Belügyminisztérium pedig az elmúlt időszakban megmutatta, hogy ennek eleget lehet tenni. A tárcavezető itt példaként említette a kis értékű szabálysértések elkövetőivel szembeni fellépést, illetve a három csapás elnevezésű törvény életbe lépését.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy példamutatást vár a rendőröktől, a parancsnokoknak pedig az a feladatuk, hogy ennek lehetőségét megteremtsék. Az embereket arra kérte, hogy bízzanak a rendőrségben.

Pintér Sándor a bűnözőknek azt üzente, hogy aki rendőrre kezet emel, a kezét a törvény fogja lehajtani és megbilincselni. Aki pedig rendőrre lövést ad le, az várhat arra, hogy az viszonzásra kerül és célba talál.

A belügyminiszter beszéde előtt – az országos rendőrfőkapitány és a fővárosi főkapitány bűnügyi helyettesének társaságában – több kitüntetést is átadott. Jutalmat kaptak – többek között – a kispesti bankrablók elfogásában közreműködő rendőrök, illetve a szombathelyi pénzszállító kirablásának megakadályozói. Pintér Sándor Bátorságért érdemjelet adott két fiatalnak: az egyik a múlt heti kispesti rablásnál, a másik pedig még augusztusban a Keleti pályaudvaron próbált meg egy rablót visszatartani. A fiatal közben életveszélyesen megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik