Belföld

Elfogták a menekülő autóst

Elfogták vasárnap kora délután Törökbálinton azt az autóst, akit a járműve kerekeire leadott lövésekkel próbáltak feltartóztatni szombaton Budapesten a rendőrök - mondta Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.

Az őrizetbe vett 25 éves férfi nem tanúsított ellenállást, a bűncselekménnyel kapcsolatos elszámoltatása folyamatban van – közölte az ügyeletes.

A korábbi tájékoztatás szerint a rendőrök a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcában akartak ellenőrizni egy autót, a járművet vezető sofőr azonban nem állt meg a jelzésre.

A rendőrök a nyomába eredtek, rádión is segítséget kértek. A férfi a menekülés közben Budán, egy parkolóban állította le az autót. A rendőrök ismét megpróbáltak intézkedni, de a sofőr ekkor hirtelen beindította a járművet, s megpróbálta elütni a két rendőrt, akik ekkor több célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekeire.

A férfinak sikerült elhajtania, majd néhány utcával arrébb kiugrott az autóból és gyalogosan menekült el a helyszínről.

A rendőrség korábbi közlése szerint az autó és a rendszám is lopott volt. A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik