Belföld

Már 20 centi hó hullott

Több száz munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen. Erre szükség is van, hiszen több baleset történt ma, a fő- és mellékutak burkolata latyakos vagy a sószórás hatására már sónedves.

Vas, Zala, Somogy és Baranya megyében megszűnt a havazás, ezért ott már vizesek az utak. Átlagosan 5 centiméter hó, a legtöbb – körülbelül 10 centiméter – a Bakonyban és a Balaton-felvidéken hullott. Ebben a térségben, az enyhe időnek is köszönhetően megkezdődött az olvadás.

Azonban folyamatosan esik a hó Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén. A somogyi, zalai dombok között, valamint a Mecsekben pedig lelassult a közlekedés. Ez várható Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén is, hiszen ott havas eső esik.

A cég közölte, hogy mindezért több száz géppel végzi az utak hó- és síkosságmentesítését; csak Budapesten 94-gyel, hiszen a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott.

Emellett arra kérik a járművezetőket, hogy csak téli viszonyokra felkészített, téli gumival rendelkező autóval induljanak útnak, és mielőtt elindulnak, tájékozódjanak az utak állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik